Öğretmen Olmak

Öğretmenlik mesleği hiçbir çıkar gözetilmeyecek kadar emek ve sabır isteyen kutsal bir meslektir. " Öğretmen olmak, öğretmenin görevlerin ötesine geçip hissederek, yaşayarak, kendisini anlayarak öğrencileriyle bütünleşerek var olmasıdır. Öğretmenle öğrencilerin birbirlerine hoşça bakabildikleri, öğretmenin öğrencide, öğretmeninin öğrencide dirildiği, güçlü ve sahici bir aidiyettir."  Öğretmen ve öğrenci arasında güçlü bir bağ vardır ve bu bağın oluşmasında öğretmenlik mesleğinin etik ilkeleri temel değerleri önemli paya sahiptir. Bu etik ilkeler ve değerler doğrultusunda sevgi, saygı, sabır, sebat, azim, kararlılık, merhamet, şefkat, fedakarlık ve adalet kavramları ele alınarak pano çalışması yapılmıştır ve öğretmenler odasında sergilenmiştir.

08.11.2021 110

08-11-2021